7 martie 2013

ÎNCERCĂRI ÎN GASTRONOMIE

     Cu câțiva ani în urmă firma Heinz a decis să producă un ketchup mai puțin obișnuit. Gândindu-se probabil la unii oameni din lume care nu suportă culoarea roșie, au început să comercializeze ketchup-ul în diverse culori: verde, albastru, portocaliu, violet și chiar roz. Pare apetisant? Succesul a fost modest și de scurtă durată, dar copiii au avut tendința cea mai mare de a-l folosi.

ketchup

ketchup 1

     De atunci, au existat multe încercări gastronomice “revoluționare”, care nu au nici o legătură cu această artă. Iată câteva, care mie îmi par ridicole.   
     O companie japoneză a fiert o grămadă de ouă, iar cu ajutorul unor mașinării separă gălbenușurile de albuș și apoi, cu un alt aparat, le combina rezultând un adevărat ou-salam, ideal pentru micul dejun. Acesta poate fi doar un scenariu, pentru că nu sunt convins că se folosesc ouă efectiv, dar sunt cu siguranță implicate utilaje de producție. Astfel, japonezii pot cumpăra ușor câteva felii de ou fiert din magazine.

ou-salam

ou-salam 1

     Oricare dintre noi a cumpărat un pui de la supermarket sau de la piață și s-a bucurat de o masă încântătoare. Dar leneșii americani, pot găsi un pui întreg, gătit, la conservă, pe care să-l mănânce imediat. Asta, dacă s-au săturat de cheeseburger la conservă.

pui la conservă

pui la conservă 1

cheeseburger la conservă

     Atâta carne trebuie însoțită și de o garnitură. Cum cartofii prăjiți sunt irezistibili, Funky Fries vin într-o varietate de arome cum ar fi: ciocolată, scorțișoară, smântână și... albastru (dar, răcoros). Da, da, albastru, ați citit bine.

cartofi cu arome

cartofi albaștri

     Trecând la desert, pentru cei care iubesc clătitele, dar nu au timp pentru a prepara aluatul, s-a produs aluatul pentru clătite la tub. Nu trebuie decât să pui conținutul în tigaie sau pe plită și apoi să le mănânci sănătos, unse cu delicioase alte produse, din alte tuburi.

clătite la tub

clătite la tub 1

      Mereu în căutarea de a îmbunătăți greșelile naturii, știința și-a dat seama că defectul fatal al fructelor este faptul că au gust de fructe. În încercarea de a corecta acest lucru a fost realizat "Grapple", un măr care are gust de struguri, prin injectarea și aromatizarea cu must de struguri. Sau poate preferați alte gusturi, mai terifiante, cum ar fi căpșuni injectate cu ciocolată albă, o aplicație japoneză.

fructe

grapple

căpșuni injectate cu ciocolata albă
          POFTĂ BUNĂ!

_____________________________________________________________________________________________________

       Cu un click, citiți și :
_____________________________________________________________________________________________________
By Dan Caragea; Constanta; Romania

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu