9 august 2012

ULTIMELE 5

    
    Din cauza numeroaselor grupuri de rebeli și teroriști din Yemen, economia țării a avut de suferit. A pierdut aproximativ un sfert din producția de petrol, poziționându-se, astfel, pe locul întâi în topul celor mai proaste economii ale lumii, potrivit unui top citat de Business Insider. Deși este o țară foarte bogată în resurse naturale, Yemen reușește cu greu să atragă investitori, din cauza triburilor care au pretenții tot mai mari în schimbul siguranței investițiilor.

                                      Yemen

     A doua în topul celor mai slabe economii se afla Siria. Din cauza dictatorului Bashar al-Assad, care a aprobat atacurile militare asupra locuitorilor, economia a scăzut cu 6 procente. De fapt, Siria o duce așa de rău, încât FMI nici nu a putut furniza date statistice curente. Inflația a crescut cu peste 20%.

                                       Siria

     Pe locul trei se află Sudan. Acest stat se afla de mulți ani pe lista celor mai corupte țări, făcându-și loc în topul celor mai slabe economii ale lumii, după ce și-a pierdut provinciile din sudul țării, în urma războiului civil.
                                      sudan
     Pe următorul loc se află Pakistan, unde rata sărăciei ajunge la aproape 50%, pe măsură ce populația continuă să crească anual cu 1,8%. Pe lângă foarte multe alte probleme, Pakistan reușește cu dificultate să atragă investitori.

                                      Pakistan

     Din top 5 al celor mai slabe economii globale face parte și Jamaica, care se chinuie să își redreseze economia, concentrată mai mult pe turism și exportul bauxitei. Economia țării arată un deficit de cont curent foarte mare. FMI consideră că economia jamaicană se va majora cu mai puțin de 2% în următorii cinci ani, din cauza datoriilor guvernamentale de peste 120% din PIB.

                                      jamaica

     Pentru întocmirea acestui top s-au folosit date statistice furnizate de Fondul Monetar International (FMI), CIA și World Factbook.. S-a folosit media pe trei ani a Produsului Intern Brut (PIB) pe cap de locuitor.
     Cele mai proaste rezultate le-au avut țările cu venituri mici pe cap de locuitor, populație în creștere și inflație ridicată. Lista nu este însă completă, deoarece pentru anumite țări, cum ar fi Coreea de Nord, nu există date statistice credibile.

                                      corea

     Observație :
     Stau și mă gândesc, așa, fără rost : are activitate interesantă CIA, furnizează și date statistice credibile.
_____________________________________________________________________________________________________

         Cu un click, citiți și : 
____________________________________________________________________________________________________

                                                                                                 By Dan Caragea; Constanta; Romania

Un comentariu:

  1. Nu este un articol din categoria "frumoase", dar este bine cateodata sa ne amintim in ce saracie lucie traiesc altii, chiar daca nu facem nimic. Macar sa ne amintim...

    RăspundețiȘtergere