22 iulie 2012

ROȘU - ATRACȚIE MASCULINĂ


     Se pare că bărbații preferă într-adevăr doamnele îmbrăcate în roșu. Un nou studiu, realizat în luna februarie a acestui an, a descoperit că bărbații sunt mai atrași de femeile care poartă roşu în comparație cu alte culori, deoarece ei cred că acestea sunt mai puţin susceptibile de a-i respinge.
     Psihologii din spatele cercetării susţin că roşul transmite mesaje subtile, dar puternice, despre cât de receptivă este o femeie la avansuri romantice şi, astfel, bărbaţilor li se pare mai atrăgătoare.
     Descoperirile ar putea explica de ce femeile în rochii roşii au devenit astfel o imagine provocatoare, în cultura modernă, inspirându-l pe Chris de Burgh în anul 1986 să compună cântecul de dragoste “The Lady in Red”.

rosu

     Cercetătorii au descoperit că, bărbații cărora le-au fost prezentate fotografii cu femei care poartă o cămaşă roşie, le-au găsit mult mai atractive față de atunci când le-au văzut purtând  aceleași haine, dar de culoare verde sau albă.
     Studiul, care a testat 96 de bărbați din Statele Unite și Austria a constatat că bărbații au simțit că femeile ar răspunde pozitiv la avansurile lor.

        rosu2            rosu3

     Adam Pazda, un psiholog social de la Universitatea din Rochester, în statul New York, care a condus cercetarea, împreună cu colegii de la Universitatea din Innsbruck, a declarat că răspunsul poate fi găsit în evoluția umana: animalele de sex feminin, cum ar fi babuinii, afișează pete de piele luminoase de culoare roşie pentru a indica că sunt gata să se împerecheze. El a concluzionat: "Ni se pare fascinant că doar schimbarea culorii de la cămaşa unei femeie poate avea o influență puternică asupra modul în care ea este percepută de bărbaţi”. "Este posibil ca femeile sa poarta haine cu mult roșu atunci când sunt interesate de întâlnirile sexuale. Noi investigăm în prezent această posibilitate; și dovezile preliminare sugerează că acest lucru se întâmplă într-adevăr."

                                         rosu1

     Studiul, care este publicat în Jurnalul de Psihologie Socială Experimentală, a folosit trei grupuri de bărbaţi pentru a evalua atractivitatea femeii -“ tânără, moderat atractiva", cu părul şaten, în trei experimente separate. Cercetătorii au arătat fotografii identice de femei care au purtat succesiv bluze de culoare albă, roșu, sau verde.
     Dr. Pazda a adăugat: "Din punct de vedere pragmatic, rezultatele noastre sugerează ca femeile ar trebui să poarte haine roşii”. "Mai mult, în general, constatarea noastră că femeile care poartă roşu sunt mai atractive din punct de vedere sexual, va fi probabil de interes considerabil pentru designeri de modă, marketing și publicitate."

                                                                                                 Sursa : The Telegraph

______________________________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________________________

     Cu un click, citiți și alte postări:

      Postere 1
      La re-vedere 1
      Unde se simt femeile în siguranță
      Românii aproape campioni
      Manechine
      Influența fazelor lunii
      Mașini și femei
      Muzica încurajează consumul de alcool
      Bărbații cumpără mai multe haine

                                                                                                 By Dan Caragea; Constanta; Romania

2 comentarii:

  1. Personal am apreciat intotdeauna femeile brunete, cu ochi albastri sau verzi, imbracate in rosu. Cred ca rosu le avantajeaza mai mult pe brunete, ca aspect general.

    RăspundețiȘtergere
  2. Depinde de ce au in vedere femeile atunci cand se imbraca in rosu...Eu cred ca o femeie poate fi sexy, interesanta, atragatoare,provocatoare, sau cum vrei sa-i spui, chiar daca nu poarta rosu si chiar daca e imbracata ca o calugarita, daca stim unde sa privim!

    RăspundețiȘtergere