17 iulie 2012

UNDE SE SIMT FEMEILE ÎN SIGURANȚĂ


     Egalitatea între bărbați și femei progresează încet în întreaga lume, dar o problemă tulburătoare rămâne de nerezolvat – siguranța pentru femei. Chiar și în lumea dezvoltată, segmente mari ale populației feminine nu se simt sigure pentru a ieși în propriile lor comunităţi pe timp de noapte. Un sondaj nou lansat de Gallup arată că cele mai puțin sigure ţări din lume pentru ambele sexe sunt ţările din zona Orientul Mijlociu, Europa de Est şi Africa. În aceste ţări, bărbaţi şi femei, în general, au aceiasi perceptie despre securitatea lor, deşi femeile se simt aproape întotdeauna mai puţin sigure.
     Multe ţări par să aibă probleme reale cu violenţa împotriva femeilor. Violurile raportate pe cap de locuitor sunt printre cele mai ridicate din lume. Trei dintre ţările care figurează pe lista urmatoare, inclusiv ţara cu cea mai mare neconcordanţă - Noua Zeelandă - au între ratele cele mai grave de violuri raportate pe cap de locuitor. Este clar că violul și alte forme de violență împotriva femeilor - inclusiv violenţa domestică - sunt încă o problemă în aceste ţări și nu numai.
     Două dintre ţările care figurează pe listă, Algeria și Albania, sunt considerate ţări mai puţin dezvoltate. Cu toate acestea, violenţa împotriva femeilor în aceste țări, după o documentare temeinicăa, este percepută la un nivel nu prea ridicat.
     Sondajul Gallup s-a efectuat în 143 țări pentru ca în raportul final să se identifice primele 10 tari în care femeile se simt mai în siguranță decât bărbații și, de asemenea, dacă se simt mai puțin sigure decât bărbații atunci când merg pe jos, singure, pe timp de noapte.

LOCUL TARA FEMEILE SE SIMT MAI IN SIGURANTA DECAT BARBATII (%) Femei care se simt in siguranta noaptea (%) Barbati care se simt in siguranta noaptea (%)
1 Noua Zeelanda
35
50
85
2 Algeria
34
32
66
3 Malta
34
48
82
4 Cipru
28
57
85
5 Italia
28
48
68
6 Albania
27
54
81
7 Australia
27
51
78
8 S.U.A.
27
62
89
9 Franta
27
51
78
10 Finlanda
26
66
92

                                                      Sursa : 24/7 Wall St. Insighful Analysis and Commentary

________________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________________

     Cu un click, citiți și:
                                                                                         By Dan Caragea; Constanta; Romania

Un comentariu:

  1. Femeie sunt in siguranta in bratele persoanei iubita. Sentimentul este un pic iluzoriu sau de moment, dar creaza o siguranta desavarsita intr-un subconstient curat.

    RăspundețiȘtergere