17 martie 2014

POST-IT CU DATE

     Transferul de date din/la calculatorul dumneavoastră ar putea fi în curând extrem de  simplu, prin folosirea unui post-it. Oameni de știință pricepuți au creat dispozitive de stocare a datelor care arată ca etichetele cu lipici, cunoscute sub denumirea de post-it. Transferul de fișiere se face pur și simplu prin lipirea (fixarea) post-it-ului cu memorie pe partea din față a unui calculator sau a unui alt dispozitiv de date.

post-it cu date

     Aceste mici unități de date (numite data stickies) sunt foarte subțiri și pot fi stivuite una peste alta, cum sunt în realitate post-it-uri, și se pot desprinde cu ușurință atunci când sunt necesare.
     Post-it-urile de date sunt realizate din grafen și vor fi vândute într-o gamă de diferite dimensiuni de memorie, de până la 32 GB. Producătorii sunt convinși că vor putea înlocui cu succes unitățile de date USB într-un viitor apropiat.

post-it cu date 1

     Unitățile de memorie vor fi vândute într-o varietate de culori și modele. Este foarte important, de asemenea, că ele pot fi aranjate unele peste altele și utilizate împreună pentru creșterea capacității de date. Totodată, suprafața superioară poate fi scrisă, recunoscând astfel ușor ce fișiere au fost memorate.

post-it cu date 2

     Practic post-it-urile pot fi lipite pe orice obiect. Utilizatorul le poate lipi pe partea din față a calculatorului, pe televizor, pe un smartphone sau pe o tabletă pentru transfer de date, prin intermediul unui adeziv special, conductor și sensibil la presiune, capabil de a fi reutilizat, fără a lăsa urme. Tot acest adeziv special face posibilă lipirea post-it-urilor între ele.

post-it cu date 3

Sursa : Daily Mail

______________________________________________________________________________________________________

     Cu un click, citiți neapărat și :
______________________________________________________________________________________________________

                                                                                   By Dan Caragea; Constanța, România

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu